Ilmastointilaitteen puhdistus


Käytämme keskimäärin lähes puoli tuntia päivässä autossa istumiseen. Siksi auton sisäilman puhtaus ja raikkaus on todella tärkeää! Nykyisin on vaikea kuvitella, miten autossa voisi elää ilman ilmastointilaitteen antamia etuja: se pitää olomme mukavan viileänä kesällä ja estää ikkunoiden huurtumisen talvella. Tutkimusten mukaan "viileät" autoilijat pystyvät keskittymään ja reagoimaan muita paremmin.


Huonosti toimiva ilmastointijärjestelmä heikentää turvallisuutta, tuo autoon tunkkaisen tuoksun, aiheuttaa mahdollisesti vaaraa vuotavien silmien vuoksi sekä kurkun karheutta ja hengitysteiden ärsytystä kuljettajalle ja matkustajille. Esim. pikkulapsilla on heikompi vastustuskyky kylmettymistä vastaan ja he ovat herkempiä ilmastointijärjestelmän bakteereille.

Kun ilmastointijärjestelmän sisäpuoli puhdistetaan Forté Air Conditioner Treatmentilla, matkustajien olo on mukava ja kuljettaja pysyy virkeänä, myös pitkillä ajomatkoilla.

Ilmastoinnin puhdistamisen edut:

• Puhdas, raikas ja bakteeriton ilma.
• Puhdas ilmastointilaite estää allergiareaktiot.
• Kosteus ei tiivisty ikkunoihin kylmällä säällä.
• Miellyttävän viileä ja mukava sisäilma.

Määräaikaistarkastukset:

Jotta ilmastoinnista ja raikkaista sisätiloista saataisiin täysi hyöty, määräaikaistarkastukset täytyy suorittaa ajallaan. Ne voidaan tehdä korjaamolla huollon yhteydessä.

Ilmastointilaitteen toiminta:

Kylmäaineen höyrystyminen höyrystimessä vaatii lämpöä. Lämpö saadaan höyrystimen kotelosta, joka viilenee voimakkaasti. Höyrystimen tuloilma kulkee jäähdytysripojen kautta, jolloin suhteellisen lämpimään ilmaan sitoutunut kosteus tiivistyy ja jäähdyttää ilman. Tämä muodostaa kostean ja ihanteellisen ympäristön mikrobikasvustolle, esim. bakteereille, hiivoille ja sienille. Käynnistyessään ilmastointilaite puhaltaa ne kylmän ilman mukana auton sisätilaan ja todella epämiellyttävä tuoksu täyttää auton.

Jotta mikrobikasvu voitaisiin estää mahdollisimman tarkasti, suosittelemme että ilmastointi laite kytketään pois päältä viimeisten 10 minuutin tai 10 ajokilometrin ajaksi, jolloin höyrystin ehtii kuivaa ja mikrobien kasvu estyy.

Ympäristövaikutukset:

Kylmäaineen vuotaminen höyrystimestä vaikuttaa merkittävästi kasvihuoneilmiöön. Vertailun vuoksi: jos ilmastointilaitteen sisältämä koko kylmäainemäärä pääsisi karkaamaan, sen vaikutus kasvihuonekaasuna vastaisi noin 6.000 ajokilometriä henkilöautolla.

Varmista, että ilmastointijärjestelmä puhdistetaan Forté Air Conditioner Treatmentilla.
Näin ajoneuvosi sisätila pysyy raikkaana ja terveellisenä!


Forté toivottaa hyvää matkaa ja terveellisiä kilometrejä!

Uutiset
Automaattivaihteiston puhdistukseen oikeat tuotteet

Automaattivaihteiston epänormaali toiminta johtuu hyvin usein väärästä...
Lue lisää

Uusi hiukkassuodattimen puhdistusvaahto, Forté DPF Off-Car Cleaner

Forté DPF Off-Car Cleaner 500 ml, aktiivinen puhdistusvaahto puhdistaa tehokkaasti...
Lue lisää